Name:
Location: İzmir, Türkiye

Still human...

Tuesday, July 18, 2006

Yeni Fikirler, Yeni Dünyalar

Hayat gerçekten çok sıkıcı… Büyü yok, fal yok, in yok, cin yok, kehanetler yok, gaipten sesler yok, periler yok, hayaletler yok, devler yok, canavarlar yok… Mitolojileri aklınıza getirin bir kere. Sorarım size hayat mı bu? Bilim ve tekniğin gelişmesi acaba o muazzam hayal gücümüzü köreltiyor mu? Peki, nasıl oluyor da sosyal konularda sömürülmeye devam ediyoruz? Kendi kendimize yalan söylemeyi mi seviyoruz yoksa gerçeklerden kaçmak eskisinden daha mı cazip?

Şimdilerde yeni yeni gelişmekte olan bir akım var. İnsanın hayal gücüyle ürettiği her şey evrendeki toplam olasılığın bir parçasıdır ve mutlaka bir yerlerde gerçeğin ta kendisidir. Yani konuma ve zamana bağlı olarak her olasılık aslında var olan bir olgudur. Bilim ve teknik nasıl gelişti, insanlık buralara nasıl ulaştı sanıyorsunuz. Hayal gücüyle… İnsan hayal edebildiği sürece mutludur ve vardır. Kendi varlığının kanıtı belki de bizzat ürettiği hayallerinin toplamıdır. Peki ya diğerleri…

Evren şimdilik dipsiz bir kuyu gibi, sınırları zihin için halen karanlıkta. Peki, o sınırlarda neler olduğunu asla bilemeyecek miyiz ya da insan zihninin sınırlarını bildiğini kim iddia edebilir?

Bir avuç kum ile küçük bir yengeç arasındaki fark nedir? Yaşlı bir gökada ile yaşlı bir ağaç arasındaki fark nedir? Demek istediğim; bir mantığı olan yeni bir yaşam formu tasarlayabilir misiniz? Sakın saçmalarım diye korkmayın, sınırlarınızı zorlayıp gerçeği keşfedin. Çünkü gerçek içinizde bir yerlerde gizli, işte onu açığa çıkartın, atomlar kelimelere dökülsün, kelimeler umuda hasret yüreklere. Yaşamayı hak ediyorlar mı bilemiyorum ama en azından bir kere isimleri duyulmalı bence.

Evet, biraz yorum yapın, görüş ekleyin lütfen. Böylece yeni evrenler yaratalım, yeni ufuklar, yeni dünyalar keşfedelim. Yapıtlarınızı ise ad-soyad (ya da isterseniz takma isminizi) ve yaşınızı da ekleyerek e-mail adresime gönderin, ayrı bir sayfada yayınlayalım ve tüm evrenle paylaşalım. Bu konuda sakın bencil olmayın olur mu?

Evrimleşen her sistemin (canlı ya da cansız?) ortak özelliği; açığa çıkan enerjinin artma eğiliminde olmasıdır. Haydi dostlar paylaşmaya… Unutmayın, zeka yapay değildir hayal gücünden yoksun bırakılmadığı sürece;)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home